بارداری

مامان و بابای عزیزم؛ من ریزدونم! صدامو میشنوین!؟
میدونم که برای اومدن من خیلی صبر و تلاش کردین تا همه چی برام فراهم باشه...
حالا من پیش شمام... کنارتونم تا زندگی قشنگی رو با هم بسازیم... حالا ما قدر همدیگه رو بیشتر میدونیم و برای داشتن یک زندگی زیبا در کنار هم تلاش میکنیم... دوستون دارم و برای دیدنتون لحظه شماری میکنم...

دوره جامع آموزش شیردهی و دفع نوزاد و شیرخوار (شامل هر سه قسمت)
- این نسخه همراه با کتاب الکترونیکی راهنمای مهمترین نکات مراقبت از نوزاد به عنوان هدیه ارائه میشود.
شما باردارید؟ مبارک باشه…به دوران قشنگ بارداری خوش اومدید. در ماه اول بارداری چه اتفاقی در بدن شما در حال رخ دادن هست؟ دوران بارداری یکی از حساسترین برهههای زندگی هر خانمی هست. که نه تنها با تغییرات زیادی در جسم همراهه بلکه روح را نیز تحت تاثیر خود قرار میده. انسانی دیگر در وجود شما شکل میگیره. شما در امر خلقت دست دارید و این یک معجزه است. هنگامی که تخمک از تخمدان خارج میشه، آماده بارور شدن است. اگر در زمان تخمک گذاری اسپرم وارد بدن شود و با تخمک لقاح پیدا کند، سلول تخم تشکیل شده و شروع به تکثیر میکند. از زمان شکل گیری لقاح تا هفته ششم بارداری، به ریزدونه تودلی شما، رویان گفته میشود و پس از آن وارد مرحله جنینی میگردد. در پایان هفته سوم، رویان در دیواره نرم و ضخیم رحم خود را جای میدهد که به این فرآیند، لانه گزینی گفته میشود و معمولا با اندکی لکه بینی همراه است.
به ماه دوم بارداری خوش اومدید. بین هفته ششم تا هشتم، قلب ریزدونه شما شکل میگیره. با شروع ماه دوم بارداری، ممکن است که هنوز ندانید که باردار هستید. حالت تهوع و استفراغی که از ماه اول بارداریتان شروع شد، تا ماه دوم و سوم بارداری همچنان ادامه پیدا میکنه. مخصوصا حالت تهوعهای صبحگاهی. یادتان باشد که به هنگام بارداری، فعل و انفعالات زیادی در بدن شما رخ میدهد. ممکن است بعضی روزها به شدت احساس سرحالی کنید و بعضی روزها خلقتان تنگ شود. به خودتان فرصت دهید. امکان دارد که از بعضی از بوها و مزهها به شدت بیزاری جویید و نسبت به بعضی چیزها میل و اشتیاق بسیاری پیدا کنید. ویار در دوران بارداری امری طبیعی است.
به ماه سوم بارداری خوش اومدید. به همین زودی دو ماه اول طی شد. شما به خوبی از پسش بر اومدید. در ماه سوم میتونید صدای قلب ریزدونهتان را بشنوید. چه خبری قشنگتر از این؟ به غیر از صدای قلب جنین، شما میتونید متوجه جنسیت جنینتان هم بشوید. هر چند که مهمتر از هر چیز، سلامتی ریزدونه شما مهم است و بعد جنسیت که پزشک شما با انجام یک سری از آزمایشها و چکاپهای پزشکی، از سلامتی جنین شما اطلاع حاصل میکند. در ماه سوم بارداری، ماما یا پزشک شما، با انجام آزمایش غربالگری، از سلامتی جنین شما اطلاع پیدا میکند. همچنین نواقص مادرزادی و مشکلات ژنتیکی در این ماه مشخص میشود. اگر ممنوعیت ورزش ندارید و پزشکتان به شما اجازه میدهد، شروع به ورزش کنید. انجام روزانه تمرینهای ورزشی، در کنار تغذیه مناسب، این توانایی را به شما میدهد که به راحتی یک زایمان طبیعی را پشت سر بگذارید.
خانمهایی که پیش از بارداری فعالیتهای روتین ورزشی نداشتهاند، بهشون پیشنهاد میکنیم که تا پایان هفته سیزدهم بارداری صبر کنند و سپس با مشورت پزشک شروع به ورزش نمایند.
به ماه چهارم بارداری خوش اومدید. شما وارد سه ماهه دوم بارداری شدید. زمان به سرعت میگذرد و ریزدونه شما هم با همین سرعت در حال رشد کردن هست. در بعضی از ادیان از جمله دین اسلام، دمیده شدن روح را انتهای ماه چهارم بارداری دانستهاند. ماه چهارم را نقطه عطف بارداری به شمار میآورند. با شروع سه ماه دوم، فعالیتهایی که به انرژی بیشتری نیاز دارند را انجام دهید. میتوانید به مسافرت بروید(البته اگر پزشکتان اجازه دهد)، شروع به تهیه سیسمونی ریزدونهتان کنید و به طور کل فعالیتهایی را انجام دهید که در سه ماه اول به دلیل حالت تهوع، سرگیجه، ویار و نشانههایی دیگر از این دست قادر به انجامش نبودید. در سه ماه دوم، بهترین روزهای بارداری را تجربه میکنید پس تا میتوانید از این سه ماه لذت ببرید.
به ماه پنجم بارداری خوش اومدید. در ماه پنجم به طور واضح حرکات جنینتان را حس میکنید و برای اولین بار لگدهایش را متوجه میشوید. گاهی ریزدونه شما به سطح پوستتان میچسبد که در این صورت میتونید دست و پای کوچولویش را از روی پوست شکمتان تشخیص دهید. این ماه، ماهی است که ریزدونهتان حسابی قند در دلتان آب میکند. به طور واضح حس میکنید که انسانی در بدنتان درحال رشد کردن است و این حس برای یک مادر، از بهترین حسهای کل عمرش است. گاهی ممکن است که ریزدونهتان سکسکه کند و شما را غافلگیر نماید.
به ماه ششم بارداری خوش اومدید. شما دارید به پایان سه ماهه دوم بارداریتان نزدیک میشوید. در شش ماهگی، حالا پلکهای ریزدونهتان باز میشود و میتواند به هر صدای بلندی واکنش بدهد. خیلی خوب است که برای ریزدونهتان کتاب بخونید، باهاش حرف بزنید و برایش آهنگهای شاد پخش کنید. بدانید که ریزدونه شما به طور کامل متوجه اتفاقهای دور و بر خود میشود و از همه مهمتر میتواند از حس شما نسبت به خودش باخبر شود. پس تا جایی که میتونید بهش بگید که دوستش دارید. شما در ماه ششم وزن زیادی پیدا میکنید و در صورت افزایش وزن بیش از حد طبیعی، پزشک برای شما رژیم غذایی با کالری کمتر تدارک میبیند.
به ماه هفتم بارداری خوش اومدین. با ورود به ماه هفتم، وارد سه ماه سوم بارداریتون میشید و دیگه کم کم باید خودتون را برای دیدن ریزدونهتون آماده کنید. هر چقدر که ریزدونه شما بزرگتر میشه، جا را برای دیگر اعضای بدن چون دیافراگم، کبد، معده، روده و مثانه کمتر میکند. پس یادتون باشه که تکرر ادرار یک امر طبیعی است. همچنین تنگی نفس به سبب بالا رفتن از پلهها یا پیاده روی، در سه ماهه سوم بارداری، امری طبیعی است. سوزش سر معده نیز از دیگر اتفاقهایی است که در این دوران ممکن است برای یک خانم باردار رخ دهد. سینههای شما کم کم آماده تهیه شیر آغوز برای ریزدونه تودلیتون میشوند. همچنین با رشد جنین، ممکن است در قسمت کمر و لگن احساس درد داشته باشید. ترشحات سفید و غلیظ در این ماه دیده میشوند که طبیعی هستند.
به ماه هشتم بارداری خوش اومدید. ماه هشتم، ماهی سرنوشت ساز است. ریزدونه تودلی شما به شدت به رشد خودش ادامه میده و ممکنه که در این دوران، یک سری انقباضات کاذب برایتان پیش بیاد. در این مورد نمیخواد که نگران بشید ولی حواستان را جمع کنید تا بتونید انقباضات مداومی که فاصلهشان به مرور کمتر و کمتر میشود را پیدا کنید. این انقباضات منظم و روتین هستند که نوید اومدن ریزدونه را به شما میدن. احساس خستگی و تشنگی در این ماه امری طبیعی است. جالبه بدونید که در این ماه، هنوز ریهها و مغز جنینتون شکل نگرفته. تمام دیگر اندامها در بدن او به خوبی رشد کرده و حتی روی سرش مو روییدهاست. در این ماه، ریزدونه شما به راحتی پلک میزنه. در اواخر ماه هشتم بارداری، حرکت جنین شما به نسبت ماههای قبل بسیار کمتر شده و این ناشی از آن است که دیگه فضای کافی برای تکون خوردن نداره و راستش رو بخواید، عجیب مشتاقه که به دنیا بیاد.
به ماه نهم بارداری خوش اومدین. دیگه چیزی تا به دنیا اومدن ریزدونه تودلیتون نمونده. آمادهاید؟ شما نه ماه در امر خلقت سهیم بودین و تونستید به سلامتی این پروسه را پشت سر بگذارین. احساساتتون را درک میکنیم. بدونید که با دیدن ریزدونهتون، تمام اون خستگیها، حالت تهوعها، سرگیجه و تمام دردهای این نه ماه را به تمامی فراموش میکنید و بعد از زایمان، مجدد یک نیروی شگفت انگیز و تمام نشدنی پیدا میکنید. سرعت رشد جنین در ماه نهم، باز هم بیشتر و بیشتر میشود و در نهایت با وزن سه تا چهار کیلوگرمی و قد ۵۰ تا ۵۸ سانتی متری آماده ورود به دنیا میشود. مغز و ریههای جنین شما باز هم به رشد خود ادامه میدن و این فرآیندی است که ممکنه حتی بعد از به دنیا اومدن ریزدونه تودلیتون نیز ادامه پیدا کنه. جنین میچرخه و سرش در قسمت لگن شما قرار میگیره تا آماده به دنیا اومدن بشه. پس ممکنه دردهایی در ناحیه کف لگن داشته باشید و این درد در قسمت کشاله ران و پشت ساق پای شما نیز حس بشه. ریزدونه شما به شدت رشد کرده و با اینکه حرکات بسیار کمی دارد، ولی او را حس خواهید کرد. با رشد جنین، تنگی نفس، تکرر ادرار و همچنین سوزش سر معده ممکن است برای شما بوجود بیاید. اگر دچار این سختیها نشدید، شک نکنید که یک مادر خوش شانسید. وزن شما افزایش یافته و همچنین با کامل شدن جنینتون، وزن او هم در داخل رحمتان به سرعت درحال زیاد شدن هست. یادتان باشه که در خوردن غذا زیاده روی نکنید که در این صورت روند زایمان را سختتر کرده و سلامتی خودتون و ریزدونهتون را به خطر میاندازید. شما در طول دوران بارداری، به قدر کافی اضافه وزن اضافه میکنید، پس بیشترش نکنید. یادتان باشه که خوردن غذاهای شور را از وعدههای غذاییتان حذف کنید و در جاهای سرد نشینید که هر کدام از این کارها، زایمان شما را دشوار میکنند. خانمهایی که در دوران بارداری خود ورزش میکنند و تغذیه مناسب دارند، بی شک در روند زایمان، موفقترند.
آرشیو لایوهای بارداری:

لایو با متخصصین: چکاپها و علائم خطر در دوران بارداری ـ همراه با کارشناس و عامل زایمان
لایو همراه با خانم راضیه دنیایی هریس (ماما و عامل زایمان، مدرس ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: تغذیه در بارداری ـ همراه با کارشناس مامایی
لایو همراه با خانم فرزانه آقایانی (کارشناس مامایی) بخش اول لایو تغذیه ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: دیابت بارداری ـ همراه با کارشناس ارشد رژیم درمانی
لایو همراه با خانم زهرا اهری (کارشناس ارشد رژیم درمانی) بخش اول ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: سقط، دلایل سقط و بارداری پس از سقط ـ همراه با جراح و متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص ناباروری و IVF
لایو همراه با دکتر لیلا نظری (جراح و متخصص زنان و زایمان ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: حفظ باروری در سنین بالا ـ همراه با جراح و متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص ناباروری و IVF
لایو همراه با دکتر لیلا نظری (جراح و متخصص زنان و زایمان ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: افزایش هوش جنین ـ همراه با کارشناس مامایی و مدرس آکادمی هوش جنین
لایو همراه با خانم حوری سادات متفکریان (کارشناس مامایی و مدرس آکادمی ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: تغییرات خلقی و افسردگی بارداری ـ همراه با کارشناس مامایی و کارشناس ارشد روانشناسی
لایو همراه با خانم غزل خزایی (کارشناس مامایی و کارشناس ارشد روانشناسی) ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: پیشگیری از ابتلا به تنبلی تخمدان در جنین دختر ـ همراه با متخصص زنان، زایمان و ناباروری
لایو همراه با دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی (متخصص زنان، زایمان و ناباروری) ادامۀ مطلب

لایو با متخصصین: دوران بارداری ـ همراه با کارشناس مامایی
لایو همراه با خانم ثمینه شکیبایی (کارشناس مامایی) بخش اول لایو دوران ادامۀ مطلب
مطالب بارداری:

مرسی بابت عشقت
این ریزدونه شماست که از داخل رحم با شما حرف میزنه، صداشو ادامۀ مطلب

در هفته به هفته بارداری چه اتفاقاتی می افتد؟
تبریک! شما باردارید و دیگه تنها نیستید، بلکه الان یک معجزه در ادامۀ مطلب

ویژگیها و تغییرات بدن در سه ماهه سوم بارداری
به سه ماهه سوم بارداری خوش آمدید. این سه ماهه سوم نیز، ادامۀ مطلب

ویژگی ها و تغییرات بدن در سه ماهه دوم بارداری
به سه ماهه دوم بارداری خوش آمدید. سه ماهه دوم، از هفته ادامۀ مطلب

تغییرات بدن مادر و جنین در سه ماهه اول بارداری
به سه ماهه اول بارداری خوش آمدید. این سه ماهه، از هفته ادامۀ مطلب

ورزش کردن در دوران بارداری
یکی از مهمترین کارهایی که باید در هنگام بارداری انجام دهید، ورزش ادامۀ مطلب

تغذیه در دوران بارداری
اگر میخواهید در طول دوران بارداری خود، احساسات خوبی را تجربه کنید، ادامۀ مطلب