ورزش کردن در دوران بارداری

نویسنده:
زهرا نوایی
زهرا نوایی
فهرست عناوین این مطلب:

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید در هنگام بارداری انجام دهید، ورزش کردن است. بسیاری از مادران باردار دوست دارند که در دوران بارداری ورزش کنند، اما می‌ترسند که به جنین خود صدمه بزنند. اگر شما هم جزو این دسته از مادران هستید، حتما از دوره آموزشی آمادگی برای زایمان (۱) استفاده کنید. در این دوره، طرز صحیح ورزش کردن در دوران بارداری توسط فیزیوتراپیست ارشد بیمارستان رویال چسترفیلد انگلستان آموزش داده ‌شده‌است. برای اطلاع از مزایا و خطرات ورزش در این دوران، با ریزدونه همراه شوید.

مزایای ورزش در بارداری

ورزش در دوران بارداری به شما کمک می‌کند تا بتوانید زایمان راحتی را پشت سر بگذارید. با انجام تمرینات ورزشی در طول دوران بارداری، به بدن خود کمک می‌کنید تا خود را برای باز شدن دهانه رحم به هنگام زایمان، آماده کند. جالب است بدانید که از زمانی که بارداری شما شروع می‌شود، بدن شما با ترشح کردن یک سری از هورمون‌ها، بر لگن، کمر و شکم شما تاثیر گذاشته و در صدد باز شدن دهانه رحم بر می‌آید.

هر چقدر به زمان زایمان نزدیک‌تر می‌شوید، دهانه رحم شما نازک‌تر می‌شود. این به سبب آن است که مسافر شما را که ریزدونه‌تان است، به سلامت خارج سازد. تحقیقات نشان داده است که بیش از نیمی از خانم‌های باردار، نه تنها در دوران بارداری ورزش نمی‌کنند، بلکه تحرک کافی هم در طول روز ندارند.

به چه دلیل باید در بارداری فعالیت داشت؟

فعال بودن در بارداری به شما کمک می‌کند که بتوانید روحیه خود را برای زایمان حفظ نمایید. همچنین انجام تمرینات منظم ورزشی، به جنین داخل رحم شما نیز سود بسیاری می‌رساند. ورزش منظم بر فعالیت‌های غیر ارادی بدن جنین تاثیر می‌گذارد. بر فعالیت‌هایی چون ضربان قلب، فشار خون و حتی تنفس او اثر گذاشته و آن را منظم می‌سازد.

تغییرات بدن در پی انجام تمرینات ورزشی

ورزش منظم به شما کمک خواهد کرد که احساس بهتری در طول شبانه روز داشته باشید. همچنین سبب می‌شود که بتوانید شب‌ها راحت‌تر بخوابید. استرس و نگرانی را از شما دور می‌کند. شما را از دچار شدن به افسردگی دوران بارداری حفظ می‌کند. همچنین در صورت داشتن افسردگی، به شما کمک می‌کند که بتوانید از شدت آن در دوران بارداری و به خصوص افسردگی پس از زایمان بکاهید. با ورزش کردن فواید بسیاری نصیب شما می‌گردد. می‌توانید در دوره آموزشی آمادگی برای زایمان (۱) با آن‌ها آشنا شوید.

تاثیر ورزش در بعد از زایمان

تاثیرات مثبت انجام تمارین ورزشی، نه تنها در دوران بارداری، بلکه در زایمان و دوران پس از زایمان نیز خود را نشان می‌دهد. یکی از مهم‌ترین این تاثیرات آن است که می‌توانید خیلی سریع‌تر از دیگر مادران بارداری که در دوران بارداری خود ورزش نکردند، به وزن ایده‌آل خود برگردید. بسیاری از مادران باردار، از اضافه وزن خود در دوران بارداری شکایت می‌کنند. اما شما می‌توانید با انجام تمارین منظم در خانه یا باشگاه، در کنار تغذیه مناسب، به راحتی وزن مناسب اضافه کنید و شما را از چاقی مفرط در دوران بارداری حفظ می‌کند.

یادتان باشد که اگر قبل از دوران بارداری ورزش نکرده‌اید، حتما با ماما یا پزشک خود برای انجام تمارین ورزشی مشورت کنید. دست کم تا هفته ۱۳ بارداری صبر کنید و سپس با انجام تمرین‌های بسیار سبک فعالیت خود را شروع کنید. ورزش در بارداری، از شدت فشار وارد شده به کمر شما کاسته و از بروز کمر درد جلوگیری می‌کند.

بهترین ورزش‌‌ها در بارداری

پیاده روی، شنا، پیلاتس، یوگا و سایر ورزش‌هایی که کم تماس می‌باشند، بهترین گزینه برای ورزش در بارداری می‌باشند. ورزش‌هایی برای شما مفید و سودمند خواهند بود که به آرامی و نرمی انجام گیرند. در طی انجام آن‌ها، کوچترین ضربه‌ای به ریزدونه تودلی‌تان وارد نشود.

اشتراک گذاری
تلگرام
واتس‌اپ
توییتر
ایمیل
پرینت
درباره نویسنده:
زهرا نوایی
زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچه‌های بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کرده‌ام. از همان سال‌ها به نوعی مادر معنوی بچه‌های بهزیستی بوده‌ام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچه‌ها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقه‌مندی به بچه‌ها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچه‌دار شدن در والدین جا بی‌اندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌های آموزشی:

بیشتر بخوانید:
سه ماهه سوم بارداری
ویژگی‌ها و تغییرات بدن در سه ماهه سوم بارداری

به سه ماهه سوم بارداری خوش آمدید. این سه ماهه سوم نیز، همچون سه ماهه دوم و سه ماهه اول، با تغییراتی همراه است. در ادامه این متن با ریزدونه همراه شوید تا از تغییرات بدن در سه ماهه سوم مطلع گردید. با شروع سه ماهه سوم بارداری، مراجعه به...

فوائد تغذیه نوزاد با شیر مادر
شیر مادر یا شیر خشک؟ مزایا و مضرات برای نوزاد و مادر

شیر خشک یا شیر مادر ؟ این سوال طی چندین دهه اخیر ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول کرده است. والدین دوست دارند بدانند با تهیه کدام یک از این دو گزینه می‌توانند مزایای بیشتری را برای ریزدونه خود فراهم کنند. امروز تیم ریزدونه در این مقاله یکبار...

لایو زایمان سزارین
لایو با متخصصین: پیشگیری از ابتلا به تنبلی تخمدان در جنین دختر ـ همراه با متخصص زنان، زایمان و ناباروری

لایو همراه با دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی (متخصص زنان، زایمان و ناباروری) بخش اول لایو پیشگیری از ابتلا به تنبلی تخمدان در جنین دختر آیا تنبلی تخمدان جنین دختر به تغذیه مادر در دوران بارداری مربوط می‌شود یا یک بحث کاملا ژنتیکی است؟ علت پایین آمدن سن یائسگی در خانم‌ها...

لایو با متخصصین: زردی نوزاد _ همراه با متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان

لایو همراه با دکتر سونا اسلام پور (متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان) بخش اول لایو زردی نوزاد علت زردی نوزاد چی هست و چرا زرد می‌شود؟ چه نوزادانی احتمال زردی گرفتنشون بیشتر هست؟ زردی طول کشیده به چه معناست؟ چه موقع زردی نوزاد خطرناک می‌شود؟ آیا زردی می‌تواند منجربه...

شروع بارداری
دوران بارداری – مراحل لقاح، تغذیه و معاینات پزشکی

دوران بارداری، از زمان لقاح تخمک با اسپرم آغاز می‌شود و با زایمان به پایان می‌رسد. این دوره، نه ماه به طول می‌انجامد. در طول دوران بارداری، خانم باردار بایستی تا جایی که می‌تواند، مراقب خود باشد. به طور کلی حفظ وضعیت سلامتی بدن مادر باردار، بسیار حائز اهمیت است....

زردی یا یرقان در نوزاد تازه متولد شده
زردی ناشی از شیر مادر: علل، تشخیص و راه‌ های مدیریت

زردی ناشی از شیر مادر یک مشکل شایع در نوزادان می‌باشد که ممکن است در روزهای اولیه تولد آن‌ها ظاهر شود و باعث تغییر رنگ مایل به زرد در پوست نوزاد می‌گردد که گاهاً با نام یرقان نیز شناخته می‌شود. این اتفاق معمولا به دلیل افزایش بیش از حد بیلی...

اسکرول به بالا