بعد از زایمان طبیعی (تغییرات بدن، نقاهت و مراقبت ها)

نویسنده:
زهرا نوایی
زهرا نوایی
بعد از زایمان طبیعی
فهرست عناوین این مطلب:

خب، شما از پس زایمان طبیعی براومدین و به سلامتی زایمان کردین. بهتون تبریک میگیم. حالا بعد از زایمان چه اتفاقاتی می‌افتد؟

 
 

بعد از زایمان طبیعی، شما دچار درد کف لگن و درد واژنی می‌شوید و این به سبب درگیری رحم و لگن شما به هنگام زایمان می‌باشد. حتی ذهن شما نیز پس از طی شدن تمام مراحل زایمان بسیار خسته شده و ممکن است دچار سردرد شوید. یادتان باشد که سردرد، سرگیجه و حتی حالت تهوع در هنگام و بعد از زایمان طبیعی است. خیال‌تان راحت باشد، اگر درد شما کاهش نیابد، یک سری داروهای مسکن به شما داده می‌شود که برای تسکین درد بسیار موثر است. امکان دارد به شما کیسه آب یخ بدهند که آن هم می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

عوارض زایمان طبیعی

ممکن است بعد از زایمان طبیعی، دچار هموروئید یا همان بواسیر شوید که به همین منظور به شما پماد داده می‌شوید. البته گرم نگه داشتن محل مقعد هم می‌تواند کمک کننده باشد. بعد از زایمان طبیعی ممکن است خونریزی شما ادامه یابد، یادتان باشد که حتما از لباس زیر یکبار مصرف استفاده کنید تا مجبور نشوید هر بار لباس‌های زیر خود را بشورید.

کارهای ممنوع بعد از زایمان طبیعی

از گذاستن نوار بهداشتی و تامپون بعد از زایمان طبیعی خودداری کنید. رحم شما باز است و با هر انقباض سعی می‌کند که به اندازه طبیعی خود باز گردد. همانطور که کارکرد رحم را در مقاله زایمان طبیعی توضیح دادیم، باید بگوییم که رحم شما تا پانزده برابر اندازه خود رشد کرده‌است تا فضای کافی را برای رشد ریزدونه شما ایجاد کند، اکنون وقت نیاز دارد تا به اندازه قبلی خود بازگردد. با هر انقباض، رحم سعی می‌کند تا به اندازه اولیه خود بازگردد، پس صبور باشید. هورمون‌های زنانگی شما یعنی پروژسترون و استروژن تغییراتی یافته‌اند و این می‌تواند سبب اختلالاتی نظیر گرگرفتگی و عرق کردن در طول روز و به خصوص شب‌ها شود.

تغییرات بدن بعد از زایمان طبیعی

خب به سلامتی شما بچه‌تان را به دنیا آورده‌اید. غده‌های شیری سینه شما شروع به ساخت کلوستروم می‌کنند و این معجزه خلقت است که بلافاصله پس از تولد ریزدونه‌تان، غذایش آماده‌است. کلوستروم اولین شیری است که از سینه مادر خارج می‌شود و به اصلاح به آن آغوز می‌گویند. این شیر بسیار مقوی و سرشار از ویتامین‌های لازم برای نوزاد دلبندتان است.

طبیعی‌ است که با شیردادن، سینه شما بزرگ‌تر و سفت‌تر شود. به دلیل اینکه زمان شیر آمدن از سینه متفاوت است، خیلی خوب است که شیر خود را دوشیده و در شیشه نگه دارید تا بتوانید در هر زمان که خواستید، نوزادتان را سیراب کنید. شما از پس انجام یک معجزه بزرگ برآمدید. بعد از زایمان طبیعی، این امری عادی است که تا حدودی احساسات و عواطف شما دچار دگرگونی شود، ممکن است حساس و زودرنج شوید یا سریع احساساتی شده و گریه‌تان بگیرد. حتی ممکن است ارتباط برقرار کردن با همسر و یا حتی ریزدونه‌تان کار بسیار سختی باشد، به خود سخت نگیرید. تمام این حالت‌ها موقتی و طبیعی است. بعد از زایمان طبیعی، این تغییراتی که گفته‌شد، ممکن است برای شما نیز پیش بیاید. پس آمادگی آن را داشته‌باشید.

بعد از گذشت چند روز

بعد از چندین روز که از زایمان طبیعی شما گذشت، حس می‌کنید که دوباره خودتان هستید. رحم شما به سایز قبلی خود بازگشته و خبر خوب این است که می‌توانید مجدد رابطه جنسی داشته‌‌باشید. احتمال دارد که همچنان احساساتی باشید، طبیعی است، به خودتان سخت نگیرید. سعی کنید حتما با عزیزان خود در ارتباط باشید و از تجربیات دیگر مامان‌ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که شما تنها نیستید و همسر و عزیزانتان در کنارتان هستند و این بار یک نفر به جمع خانواده شما اضافه شده، کسی که خود شما باعث به وجود آمدنش شدید.

شما ریزدونه‌تان را به دنیا آوردید و در امر خلقت دست داشتید، از این جهت باید به قوی بودن خودتان افتخار کنید. اگر می‌خواهید بدانید که به هنگام زایمان طبیعی و بعد از آن در اتاق ریکاوری برای شما چه اتفاقاتی می‌افتد یا با طریقه مراقبت و نگهداری از نوزاد تازه به دنیا آمده تان آشنا شوید، می‌توانید دوره آموزشی آمادگی برای زایمان (۱) را تهیه کنید.

منبع بیبی سنتر

اشتراک گذاری
تلگرام
واتس‌اپ
توییتر
ایمیل
پرینت
درباره نویسنده:
زهرا نوایی
زهرا نوایی
من زهرا نوایی یکی از بنیان گذاران ریزدونه هستم که از سن 15 سالگی با بچه‌های بسیاری، از شیرخواره گرفته تا خردسال و نوجوان به عنوان همیار در مراکز مختلف بهزیستی کار کرده‌ام. از همان سال‌ها به نوعی مادر معنوی بچه‌های بهزیستی بوده‌ام و همین امر باعث شد تا به عمق تضادهای تربیتی بچه‌ها پی ببرم. کار با انواع روانشناسان در مراکز مختلف بهزیستی از یک سو و علاقه‌مندی به بچه‌ها از سمتی دیگر، این نیاز را در درونم ایجاد کرد که تلاش کنم تا هیچ پدر و مادری، بچه ای را بدون فکر و برنامه به دنیا نیاورد و نیاز به آموزش دیدن را پیش از بچه‌دار شدن در والدین جا بی‌اندازم. در کنار تمام این تجربیات، علاقه من به تحقیق و پژوهش در این حوزه و میل به نویسندگی، من را ترغیب به نوشتن در سایت ریزدونه کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌های آموزشی:

بیشتر بخوانید:
بارداری هفته به هفته
هفته به هفته بارداری (تغییرات بدن مادر و رشد جنین)

تبریک! شما باردارید و دیگه تنها نیستید، بلکه الان یک معجزه در داخل رحم خود دارید. اینکه چه اتفاقی می افتد تا شما باردار شوید را به طور کامل و مفصل در مقاله دوران بارداری توضیح داده‌ایم. در ادامه این مقاله با ریزدونه همراه باشید تا از شرایط هفته به...

مرسی بابت عشقت
مرسی بابت عشقت

این ریزدونه شماست که از داخل رحم با شما حرف می‌زنه، صداشو می‌شنوید؟ شاید شما متوجه نشوید ولی به هنگامی که جنین در شکم شما شکل می‌گیرد، هر روز در حال صحبت کردن با شما است. ریزدونه تودلی‌تان دوستتان دارد ولی نمی‌تواند این موضوع را با شما مطرح کند. شاید...

اصول صجیح شیردادن به نوزاد
اصول صحیح شیردهی به نوزاد و نحوه گرفتن پستان + فیلم

روند شیردهی، یکی از طبیعی‌ترین کارهایی است که تمامی پستانداران(بلاخص انسان‌ها) انجام می‌دهند. با شتاب گرفتن زندگی‌ها و دور شدن از غرایز طبیعی انسانی، روند شیردهی برای بسیاری از مادران شیرده، به یک مشکل تبدیل شده‌است. گاها میبینیم که مادران شیردهی که به درستی آموزش ندیدند به نوزاد خود شیردهند...

لایو با متخصصین: ناباروری و IVF ـ همراه با متخصص ناباروری

لایو همراه با خانم دکتر الهام پورمطرود (متخصص زنان، زایمان و ناباروری) بخش اول لایو ناباروری و IVF تعریف شما از نازایی چی هست؟ چه موقع میگیم که یک زوج به نازایی مبتلا هستند؟ چند نوع ناباروری داریم؟ تعداد بالایی از خانم‌ها و آقایان، تمامی آزمایشات را انجام داده و...

لایو با متخصصین: ۲۸ روز اول زندگی (دوره نوزادی) ـ همراه با متخصص آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

لایو همراه با دکتر الهام حبیبی (دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت) بخش اول لایو ۲۸ روز اول زندگی(دوره نوزادی) بخش دوم لایو ۲۸ روزه اول زندگی(دوره نوزادی) بخش سوم لایو ۲۸ روز اول زندگی(دوره نوزادی)

اسکرول به بالا